Internet i lejetøj: 10 tips til forældre

Vejledning Mediebrug og trivsel

Internetforbundet legetøj fascinerer, men giver samtidig anledning til nye overvejelser omkring børns leg og sikkerhed. Her på siden kan du hente en ny folder om internet i legetøj, der giver 10 tips til forældre, der køber internetforbundet legetøj.

Børns leg har altid udviklet sig. En af de aktuelle tendenser er den voksende mængde legetøj, der er forbundet til internettet: ”The Internet of Toys”. Det fascinerende ved det internettilkoblede legetøj, der også kaldes ’intelligent legetøj’ eller ’smart legetøj’, er, at det husker, reagerer og interagerer med barnet, der leger med det.

Der er dog også visse udfordringer forbundet med nogle af disse typer legetøj, da de opsamler data om barnets gøren og laden, hvilket potentielt kan blive hacket og misbrugt. Noget legetøj er også blevet anklaget for at aktivere mikrofonen og optage, hvad der sker i rummet, og andet legetøj for at sende skjulte reklamer.

I ”Internet i legetøj: 10 tips til forældre” har vi samlet en liste med ti punkter, som du kan overveje i forhold til dit barns leg med internetforbundet legetøj.

Folderen er udarbejdet af Medierådet for Børn og unge i 2017. Oprindeligt udgivet på hollandsk af Mediawijzer.net. Oversat og versioneret til dansk af Medierådet.