Discord for voksne

Vejledning Gaming Sociale medier

Discord er et digitalt mødested for mange millioner mennesker om dagen. Det er stedet hvor man mødes efter skole med vennerne og hænger ud, måske mens man spiller sit yndlings computerspil. Men man kan også gå på Discord for at snakke med fremmede, fordi man har en særlig interesse, som man ønsker at diskutere med ligesindede. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der snakkes om på Discord – og det er også derfor man skal være forsigtig.

Discord kort fortalt

Discord er en gratis kommunikations-app til computer og telefon. Man kan tilgå den via en browser eller ved at downloade appen. Discord gør det muligt at sende video, skrive og tale med vennerne mens man spiller computerspil eller blot mødes med andre interesserede og skriver sammen om et tema. Stedet hvor man mødes og snakker sammen kaldes for servere. Servere oprettes af brugerne og er et slags chat-forum med et selvvalgt tema. Der bliver skrevet og snakket om mange forskellige emner på Discord. De fleste snakker om gaming, men der snakkes også ivrigt om mode, kryptovaluta og meget, meget mere. Under en server opretter brugerne kanaler. Hvis en server er overskriften for samtalen, så er kanalen stedet hvor den egentlige snak foregår. En kanal under temaet ”mode” kunne for eksempel være: Hvad skal jeg have på i skole?

Vi anbefaler:

  • Snak med børnene om, hvilke servere de er med på, og hvorfor det er godt at være forsigtig med at tilslutte sig en hvilken som helst server.

Vær opmærksom på

  • Der kan forekomme indhold, som er upassende for børn.
  • Det er let at komme i kontakt med fremmede.

Moderation på Discord

Der foregår ingen officiel moderation af samtalerne på Discord. Moderation administreres ude på de enkelte servere. Det er muligt for brugere, som har oprettet og administrere en server, at udnævne andre brugere til moderatorer. Moderatorer kan bl.a. slette beskeder og blokere andre brugere fra den server de modererer.

Det er muligt at anmelde dårlige oplevelser til Discords interne ”Trust and Safety” afdeling.

Privatlivsindstillinger

Når man tilgår en offentlig server er det i udgangspunktet muligt at modtage direkte beskeder fra fremmede, der også er en del af dén server. Det er dog muligt at indstille ens egne server- og kanalfiltre således, at man ikke kan modtage direkte beskeder fra fremmede. Hvis man nøjes med at tilgå servere med venner og andre, man kender og stoler på, er Discord derimod en platform, hvor du som forælder kan være ret sikker på, at dit barn ikke får henvendelser fra fremmede eller eksponeres for reklamer.

Vi anbefaler

  • Gennemgå privatlivs- og sikkerhedsindstillinger på de offentlige servere sammen med dit barn og tag en snak om, hvorfor I sætter indstillingerne, som I gør.

Hvad koster det?

Discord er gratis. Det er muligt at tilkøbe opgraderinger i form af abonnementet Discord Nitro, hvis man ønsker bedre lyd- og billedkvalitet samt flere features.

Alder

Discord har en aldersgrænse på 13 år ligesom andre sociale medier. Administratorer fra de enkelte servere kan vælge at lave specifikke kanaler på serveren, der ikke kan tilgås af folk under 18.


Udgivet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Center for Digital Pædagogik. Opdateret februar 2024. Kvalitetstjekket af Center for Ludomani.

Download Discord for voksne

ORDBOG

Servere
Servere er de tematiske chat-fora hvor samtalen foregår på Discord.

Channels
Channels er underfora med specifikke undertemaer, og hvor den egentlige samtale foregår. En træner, som kommunikerer med sit sportshold på Discord, kan for eksempel lave server for hele holdet med en særlig kanal som kun andre trænere i klubben kan deltage i.

Discord Nitro
Discord Nitro er abbonomentsbaserede opgraderinger der giver øget funktionalitet og flere features.

Avatatar
Avatar er dit Discord-profilbillede. Det er sådan andre brugere ser dig, når du bruger tjenesten.